marți, 8 septembrie 2009

A fi femeie...

A fi femeie necesita ceva curaj, nu-i asa? Probabil ca nu avem de infruntat mai multe primejdii decat un barbat, dar cu siguranta avem de infruntat mai multe neajunsuri. Unul dintre ele este prejudecata. Iar prejudecati sunt multe: femeile nu sunt la fel de inteligente ca barbatii, femeile sunt mai putin talentate, femeile sunt mai slabe, nu stiu sa conduca, sunt mai plangarete, sunt mai barfitoare, mai prefacute, mai tematoare etc. Probabil ca daca am continua nu am mai sti cand si unde sa ne oprim...

A fi femeie inseamna sa te confrunti zi de zi cu astfel de prejudecati carora trebuie sa le faci fata. Sau nu! Sunt destule femei care cred ca atata merita, sau daca merita mai mult nu le-a venit inca timpul, sunt destule femei care tac, pentru ca "asa trebuie sa faca o femeie", sunt inca destule femei, din pacate, care nu-si sustin punctul de vedere nici macar in fata sotului, darmite in fata sefului sau a colegilor. Sunt destule femei care vad in "conditia de femeie" ca ceva dinainte stabilit, ca un stigmat.
Este adevarat, suntem femei 100% din timp pentru ca asa ne-am nascut, dar asta nu inseamna ca suntem mai prejos sau mai presus de barbati. Suntem oameni in primul rand. Iar aici nu propovaduiesc egalitatea in drepturi, feminismul ieftin ci indemn la a-ti trai viata, personala sau profesionala, exact asa cum simti ca trebuie sa fie viata ta. Dar fara curaj nu-ti vei depasi niciodata starea, vei ajunge un mic robotel uman care merge la serviciu, se intoarce acasa, face conversatie, gospodareste si supravietuieste. Fara curaj nu te poti dezvolta, nu poti pasi catre necunoscut, nu poti iesi din cercul existentei tale zilnice, cel sigur, cunoscut si... care iti ofera siguranta. Dar siguranta aduce plictiseala, iar plictiseala inseamna moarte inainte de vreme.
De ce sunt atatea fete triste pe strada? De ce, daca a venit toamna, nu ne mai putem imbraca in galben? De ce, daca suntem femei, nu prea putem ajunge director general? De ce nu avem curaj sa ne aparam dreptul de a promova atunci cand inaintea noastra este propus altcineva care evident nu merita, de ce nu avem curaj sa spunem exact ceea ce ar trebui spus in sedinte, atunci cand pare ca toata lumea aproba spusele sefului pentru ca "asa da bine" sau "asa face toata lumea", de ce nu avem curaj sa ne infruntam seful atunci cand nu are dreptate, de ce nu avem curaj sa ne parasim job-ul pentru ca nu ne place si nu pentru bani mai multi, de ce nua vem curajul sa ne privim in noi insene si a realiza ca ne dorim altceva decat ceea ce facem acum...

Se spune ca cei curajosi se avanta cu capul inainte. Ei cauta toate situatiile periculoase. Filozofia lor de viata nu are in vedere companiile de asigurari. Filozofia lor de viata este cea a alpinistului, a planoristului, a practicantului de surfing. Si ei practica surfingul nu doar pe marile din afara, ci si pe marile din adancul fiintei lor. Ei nu escaladeaza doar muntii inalti pe care-i vede toata lumea..., ci si piscurile launtrice.
Cand a fost ultima oara cand ai facut ceva curajos? Cand a fost ultima data cand ai luat o decizie mare pentru viata ta? De cate ori ai lasat timpul sa treaca pe langa tine? Sau mai degraba cand te-ai trecut tu, fara sa-ti dai seama? De cate ori ti-ai spus, ca "si maine e o zi"? Si ai lasat pe maine sau pe mai tarziu... Da, este sanatos sa ai o astfel de gandire, dar numai atunci cand cele mai importante lucruri le-ai rezolvat astazi!
De cate ori nu ai auzit 'o nenorocire nu vine niciodata singura", "de abia astept sa treaca anul asta, sper ca urmatorul sa fie mai bun" etc? De cate ori nu ai lasat capul in jos infranta de ceea ce ti se intampla? De cate ori ai fi vrut sa spui altceva sau macar ceva sefului tau si nu ai indraznit? De cate ori ai fi vrut sa iti parasesti job-ul si sa incepi altceva, ceva care iti place cu adevarat? De cate ori...
Asa dar o persoana curajoasa nu este cea careia nu ii este teama, ci cea care poate sa-si infrunte temerile si sa-si urmeze drumul oricat ar fi de greu de strabatut. Cuvantul "curaj" vine din latinescul "cor" care inseamna "inima" deci a fi curajos inseamna a trai cu inima, nu cu mintea! Adica a trai asa cum simti, nu asa cum trebuie! In fond, daca stam sa analizam orice situatie in care ne este teama, ar trebui sa realizam ca de fapt nu avem de ce sa ne temem: daca cineva pare ca ar fi impotriva noastra, ei bine, acel cineva este atat de preocupat de el insusi incat, cu siguranta daca am realiza asta, nu ar trebui sa ne mai fie teama de nimeni si nimic. Teama vine din noi, nu de la ceilalti!
Fa astazi ceva ce trebuia sa faci de mult: ia-ti viata in propriile maini si traieste-o! Ia, incepand de astazi, cate o hotarare majora pentru tine in legatura cu orice latura a vietii tale in fiecare zi timp de doua saptamani si vezi cum te vei simti dupa aceea! Cu siguranta mai curajoasa decat acum!
INCREDEREA IN SINE SI FARMECUL PERSONAL...
Orice femeie s-a gasit macar o data in situatia de a fi constienta, intr-un fel sau altul, de propria putere de seductie. Si multe au fost uimite sa constate ca nu conteaza numai frumusetea fizica. Si multe au fost uimite sa constate ca nu conteaza numai frumusetea fizica, inaltimea, greutatea sau culoarea ochilor. Farmecul unei femei nu consta numai in aspectul fizic atragator, caci barbatii sunt mult mai atrasi de insusirile interioare, de acel farmec inefabil, acea vraja ametitoare specific feminina. O femeie atragatoare are o anumita stralucire interioara, exprima feminitate, dinamism, radiaza frumusete, este constienta de calitatile ei si le foloseste. Barbatii sunt fascinati in general de acel farmec pe care il raspandeste in jurul ei o femeie superioara, calma, frumoasa, senzuala.
Increderea in fortele proprii este o calitate esentiala feminina, caci in lipsa ei acea persoana pare comuna. Femeia care are incredere in farmecul ei poate chiar sa nu aiba un fizic extraordinar, fiind de ajuns armonia interioara care se reflecta pe chipul si trupul ei. Aceasta femeie are un fel propriu de a fi, care lumineaza si incanta barbatul prin caldura sufleteasca pe care o emana.
Exista multe prejudecati despre calitatile absolut necesare unei femei, cum ar fi: tineretea, frumusetea, aspectul de manechin. Aceste "mituri" nu sunt valabile intotdeauna. O femeie de 50 de ani poate avea un farmec deosebit si o maturitate pe care nu le are o tanara de 20 de ani. Chiar si o femeie foarte plinuta poate fifoarte atragatoare prin dinamismul si bucuria de a trai pe care le emana. Iar un chip obisnuit poate fi transfigurat foarte mult prin iubire, caldura sufleteasca si tandrete. Fiecare femeie poate sa-si descopere propriul ei fel de a fi, acel "nu-stiu-ce si nu-stiu-cum" de care un barbat poate fi complet fascinat. Gandurile unei femei, ceea ce simte fata de propria persoana si fata de barbati, sunt esentiale pentru imaginea sa, atat fizica, cat si subtila. Convingerea ca este atragatoare, frumoasa, senzuala, confirmata de contactele cu cei din jurul ei, este foarte importanta pentru o femeie. Claire Rainer, scria in New Woman: "Faptul de a fi constienta de propria senzualitate se afla intr-o stransa legatura cu respectul de sine, deoarece o asemenea persoana traieste constient placerea sexuala. Sa stii ca esti femeie, sa te bucuri de aceasta, sa ii lasi si pe altii sa imparta cu tine aceasta cunoastere, aceasta bucurie nu are nimic de a face cu insusirile sexuale evidente. O femeie care simte ca are farmec, il va avea si in realitate". Imaginea despre sine este extrem de importanta. Ea transforma o femeie obisnuita intr-una seducatoare.
Femeile atragatoare sunt mult mai multumite de felul cum arata, decat cele obisnuite. In general, femeile nu sunt incantate de propriul corp sau sunt obsedate ca s-au ingrasat. Sondaje repetate au aratat ca majoritatea femeilor se simt prea grase, chiar daca aprecierea lor nu corespunde realitatii. Barbatii percep farmecul unei femei atunci cand ea insasi este multumita de propriul trup. O femeie care se accepta are sanse mult mai mari de a fi considerata atragatoare decat cea careia nu-I place sa se priveasca in oglinda. Increderea unei femei in propria senzualitate este foarte incitanta pentru orice barbat. Daca o femeie umbla cu capul in jos, cu umerii cazuti, nu poate atrage privirile. Un mers vioi, plin de siguranta, cu spatele drept, isi face simtita prezenta. Barbatii receptioneaza aceste vibratii de incredere, iar increderea in propriul trup este extrem de seducatoare.

PUTEREA ZAMBETULUI...
Un zambet adevarat este un semn de dragoste, o emisie spontana de energie cu un efect tonic, de insanatosire. Este asemenea muzicii armonioase. O femeie care nu zambeste este ca o chitara la care nu se canta: sta intr-un colt, incepe sa se deformeze, se dezacordeaza si treptat se va distruge. Femeia care nu zambaeste nu-si dezvolta capacitatea de a primi si darui dragoste. Figura ei intunecata si abordarea prea serioasa a vietii este de multe ori asociata cu diferite afectiuni, in timp ce viata ei sufleteasca se va stinge lent din lipsa de dragoste.

Dimpotriva, chitara mentinuta mereu noua prin exersare, are coardele schimbate regulat si este acordata. O chitara iubita si ingrijita aduce viata si lumina cantaretului si de multe ori ii supravietuieste. La fel, femeia care zambeste aduce bucurie in sufletul oamenilor si duce ea insasi o viata sanatoasa si fericita. De ea ne aducem aminte cu drag, mult timp chiar dupa ce nu mai este langa noi.

O femeie superioara este stapana pe sine, fata teama, netulburata, vesela, amabila si plina de bunavointa in orice situatie s-ar afla. O astfel de femeie va fi din ce in ce mai fericita si entuziasta indiferent care ar fi dificultatile vietii. Infatisarea sa, vocea, comportarea, umorul binefacator si chiar observatiile sale este bine sa ii ajute pe cei care o inconjoara.

Fiecare din cuvintele si gesturile unei femei trebuie sa exprime fericire, entuziasm, veselie afectiune si recunostinta precum cantecul pasarilor si frumusetea florilor exprima armonia si bucuria de a exista. Soarele, stelele, muntii, apele si florile participa cel mai adesea nebanuit la armonia vietii noastre. Cum am putea trai in mijlocul lor fara a fi pline de dragoste, veselie si fericite? Atitudinea noastra ar trebui sa fie cea a unui copil plin de candoare care primeste un dardivin. Daca nu integram tot ceea ce ne inconjoara in aceasta maniera transfiguratoare, inseamna ca suntem departe de conditia unei sanatati perfecte. Brancusi spunea ca, atunci cand incetam sa avem aceasta stare de copil, am murit de mult.
Trebuie sa admiri sincer si sa iubesti cu forta toate fiintele care merita iubirea ta, toate lucrurile, firul de iarca, picatura de apa, grauntele de nisip, tot misterul vietii. Daca nu esti intotdeauna optimista, plina de veselie, in nu cointeaza ce circumstante, te vei asemana cu un orb care nu poate vedea niciodata bucuria si minunile acestei lumi. Daca vei avea mereu ceva de reprosat, este mai bine sa ramai singura in camera ta si sa urmaresti sa-ti sublimezi resentimentele, inainte sa apari printre oameni. Intalnim foarte rar femei agreabile, vesele si binevoitoare, caci majoritatea fiintelor umane sunt bolnave. Adeseori ele nu stiu cum se poate atinge starea de armonie, de aceea nu trebuie sa le judecam gresit. Avand permanent constiinta organizarii echilibrate a acestui Univers, vom deveni destul de repede fiinte pline de bucurie si recunostinta si nu vom pierde nici o ocazie de a manifesta in noi si in jurul nostru aceasta. Trebuie sa daruim cat mai adesea placere, fericire, veselie si incantare. Sa zambim, sa spunem cu o voce cat mai agreabila, in cuvinte simple "multumesc", cat de des este necesar. Nu pierdem nimic procedand astfel pentru ca vom fi fericite si ii vom face fericiti si pe cei din jurul nostru.Vom deveni astfel copii puri ai acestui infinit univers care prin noi, femeile, anima, iubeste si renaste. Daca vom intelege si vom gandi mereu astfel, totul va veni spre noi din abundenta. Daca vom crede, inchistate, ca ne vom pierde bunurile materiale ajutandu-I pe ceilalti, vom trai o stare de tensiune, de boala si nefericire. Orbirea mentala si spirituala este mult mai periculoasa decat orbirea fizica. Daca ne este mai mereu teama sa nu fin deposedate de bunurile noastre efemere, suntem de fapt victimele uitarii, caci am pierdut din vedere originea reala a vietii noastre. Darul este un act de libertate si sacrificiu, o expresie a necunostintei infinite si a intelegerii eliberate de toate prejudecatile.
Multe femei, chiar daca recunosc diferentele dintre oamenii veseli si cei posaci, desi asociaza fericirea cu sanatatea si tristetea cu boala, nu recunosc puterea zambetului si nu-I inteleg virtutile. De fapt, ele nu zambesc propriei fiinte! Zambind prietenilor, celor iubiti, cum n-am invatat sa ne zambim noua insine? In China antica, taoistii invatau ca un zambet interior permanent, un zambet catre noi insine asigura sanatatea, fericirea si longevitatea. A zambi propriei fiinte este ca si cum va invaluiti cu dragoste si va deveniti cea mai buna prietena. A trai zambind interior inseamna a trai in armonie cu voi insiva, inseamna ca traiti intr-o deplina acceptare a corpului, mintii, sufletului propriu, a fiintei dvs.Toate lucrurile si fenomenele din aceasta lume sunt aspecte iluzorii, caci nu exista nimic in afara Principiului Unic care este DUMNEZEU. Este imposibil sa fii o persoana care sa fie pe deplin convinsa de aceste aspecte fara sa devii tu insuti puternica si foarte fericita. Urmareste sa fii din ce in ce mai fericita, radiind mereu lumina spirituala si fericire, bucurie, candoare si spontaneitate lumii intregi. Sa nu te indoiesti niciodata de posibilitatile tale infinite si sa poti transforma chiar si nefericirea, atat a ta, cat si a celorlalti, in fericire si armonie. Vi s-a petrecut vreodata sa mergeti pe strada ingrijorate, analizandu-va problemele, planificandu-va activitatile de peste zi? Si cand, la un moment dat, ridicati ochii, vedeti o femeie surazatoare si, aproape instantaneu, ii intoarceti spontan zambetul. Intr-o fractiune de secunda ati uitat toate necazurile, v-ati indreptat spatele si mergand in continuare va dati seama ca toate problemele se vor rezolva. Un zambet pur are o putere miraculoasa. Daca zambiti cuiva, il puteti ajuta pe acel om sa se impace cu el insusi. Cand zambiti plantelor, ele va simt dragostea si cresc armonios.
Majoritatea femeilor au crescut educate cum că femeia trebuie să se supună bărbatului, să fie pasivă, să nu îşi impună părerile şi, cu atât mai mult, să nu aibă un rol determinant în actul amoros. Ajungând la vârsta maturităţii multe au descoperit adevărul şi au înţeles ce înseamnă cu adevărat să fii femeie.

Arată că eşti femeie, că îţi place ceea ce eşti şi că ai forţa de a-i face şi pe ceilalţi să vadă, să simtă şi să înţeleagă aceasta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu