duminică, 27 iunie 2010

Vuvuzela buclucasa,si decibelii neastamparati...



O nou inceput de saptamana,acelasi "prieten"...CALCULATORUL!
E un RAU necesar,trebuie sa recunosc...dar deocamdata nu ma pot lipsi de el,cu toate ca...vremea de afara imi face cu ochiul de numa numa, iar soarele parca si el se straduieste sa ma convinga cumva, lasandu-si razele indraznete sa-mi patrunda in camera prin jaluzelele abia trase,...sa las totul balta,si sa ies la o plimbarica in aer liber,la un strand,la o terasa umbroasa,unde doar adierea vantului racoritor sa aibe permisiunea de a ma "deranja".

Multumesc Celui de Sus ca nu traiesc in Africa de Sud,si nu aud vuvuzelele buclucase trambitand de zor,la cativa metri de mine,...sa nu zic Doamne fereste la urechile mele,deoarece s-ar depasi cu mult adevaratul sens al cuvantului DERANJ,dar sigur si limita tolerantei mele auditive,iar reactia de moment nici nu vreau sa mi-o inchipui,!!!!


De cand a inceput Campionatul Mondial de Fotbal,sau "LUNA BARBATILOR" cum i se spune mai nou,...UNII chiar se simt mai "barbati" ca niciodata,si drept dovada se comporta ca atare,...dubland sau tripland chiar,doza de bere pe care o consumau de regula la un meci,explicand totodata ca...pe zi pot fi si cate trei meciuri,...deci e intr-un fel "justificata" situatia,asa ca...
Prost!(Noroc)!!!

Nu mai pun la socoteala ca este in natura umana sa urasti alti oameni,sa-i barfesti,sa-i jignesti FARA MOTIV,... dar cu ocazia Cupei Mondiale parca apare un prilej in plus sa urasti o intreaga natie. Fotbalul consider eu,este singurul sport din lume in care nu conteaza cat de mare,patetica sau slab cotata este tara ta - oricine are o sansa de a castiga Titlul de Campioana.Ce sa mai zic de popularitatea de care se bucura acest sport,si de fanii ..."minunati" pe care-i are,multi dintre ei cu adevarate calitati vocale,puse si mai bine in valoare de "fenomenalele" obiecte de suflat,asa numitele... VUVUZELE,...care scot un sunet de NUMAI... 130 decibeli(una singura),echivalent cu zgomotul produs de motorul unui avion in decolare.
Imaginati-va sute asemenea GOARNE,mii chiar...incepand cu ora 6.00 dimineata ...si pana seara tarziu,marsaluind pe strazi,cu unicul scop pe care-l poate avea un suporter infocat,si anume... respectarea traditionalului,nobilului si firescului obicei...de sustinere a echipei favorite.
Urechea umana poate tolera intre 70-80 decibeli spun specialistii in ORL,...iar 130 decibeli sunt o problema majora pentru auz,in sensul ca...pot cauza surzenia permanenta,si adevarate probleme mentale.Zgomotul este un factor stresant pentru psihicul uman și îi poate deranja atît pe cei de pe stadion, cît și pe cei care urmãresc meciul la televizor.De fapt si de drept,orice zgomot puternic provoacã o tensiune psihicã, anxietate, nervozitate, precum și o stare de neliniște profunda. Celor care au deja o tulburare pe fond psihic zgomotul le-o poate accentua.
Nu vreau sa fiu in pielea celor,cu o sensibilitate mai accentuata la nivel psihic!!!...Bine sigur nu le-o fi!!...Brrr!!!
Consecintele conteaza mai putin pentru cei care le produc,important este ca ies bani frumosi, o adevarata afacere mai bine zis,....de aproximativ 2,2 milioane de euro in doua luni.
Costul unui asemenea instrument de suflat,este convenabil pentru orice buzunar ,incepand de la 2,5 euro...alea "mai slabute" cu mai putini decibeli (de cca 100),si ajungand pana la 10 euro alea "periculoase" (de 130,unele chiar si de 140 decibeli).
Perspectiva feminina
E chiar incredibil,daca stau sa ma gandesc la ceea ce citeam undeva zilele trecute,ca asemenea goarne... in trecut erau confectionate din coarne de animale,si folosite apoi in razboi la chemarea luptatorilor....In fine,tot un fel de "razboi" are loc si in timpul unui meci, ...conceptul acestui joc fiind foarte simplu din perspectiva "feminina"...sa bagi o minge in poarta,...mare scofala!!! Oricine poate, intr-un fel sau altul, sa loveasca o minge de fotbal nu-i asa?....
Sursa foto:www.spox.com
Este un joc care nu necesita echipamente scumpe sau cine stie ce fel de "accesorizari mai speciale",dar... ca sa joci la un nivel inalt, e adevarat,recunosc ca ai nevoie de o indemanare buna, rezistenta la efort sustinut, viclenie,nitelus antrenament si putere de concentrare.
Dar,oare ...cum naiba sa te concentrezi,ma intreb si eu,cum sa dai cei mai bun din tine ca jucator,ca "luptator" in "razboiul" pentru mult ravnita CUPA, cand...decibelii depasesc cu mult prea mult,limita normalului si firescului suportat de timpanul uman,cand nici fluierul arbitrului nu se aude,care la randul sau are cca 114 decibeli,fiind cu mult depasit de "sonorizarea" oferita din oficiu de suporterii infocati,si care...din punctul de vedere al presedintelui FIFA,...
"VUVUZELELE sunt parte-componenta din cultura fotbalului,si nu pot fi interzise,decat atunci cand exista motive temeinice,cu toate ca au existat numeroase cereri in acest sens,nu putem adopta inca masuri restrictive "
Poftim,raspuns din ala...OFICIAL!!!!!...De la "tata" lui,cum spune romanu'!!
Poate dupa Campionat,cand vor fi evaluate "pagubele...auditive",vor exista si indeajuns de multe motive TEMEINICE,care sa determine oficialii ...sa adopte masuri !...Ar trebui sa existe o lege parere mea, care sa interzica depasirea unui anumit prag fonic,nu a vuvuzelelor in sine!...
Adevarati "bolizi" producatori de...zgomot!!!
Sursa foto:www.motor-talk.de
O lege asemanatoare ar fi binevenita si in cazul "crazy driver-ilor" de masini si motoare tunate,si dotate cu boxe,tobe si alte sisteme de sonorizare,ce depasesc cu mult limita...tolerantei auditive a celor din jur!
Sursa foto:ratschlag24.com


Acu' doua zile,cand tocmai coborasem din tramvai,si ma pregateam sa traversez strada penru a putea ajunge acasa,trece pe langa mine un "crazy driver"din ala... suparat rau pe viata,...(dupa modul in care ambala Motorul tunat si fulgerat )...de am crezut ca-mi ia si timpanele cu el,... asa "sonorizare special omologata" avea !!!...

spe.fotolog.com
Despre acest subiect,cu masini,motoare si alte asemenea "dupa mintea si chipul" posesorului....mai multe detalii in urmatorul post!
Pe curand!

[motao.jpg]
Sursa foto:bestautovideo.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu