marți, 26 mai 2009

Barbatii "perfecti" si femeile "de firma"...

Cu toate dorim sa gasim un tip "perfect". Dar sa recunoastem SINCER, cati dintre fostii vostri pareau fantastici,si woooww la inceput, doar pentru a afla mai tarziu ca erau “mister wrong” sau sub asteptari? Ei bine, gata cu baietii rai, baietii mamei,sau orice de acest fel!

~DESPRE BARBATII "PERFECTI"~


Cand cunosti un barbat pentru prima oara, fie ca este online, la bar, la scoala sau la slujba poti simti ca te vrea. Poate fi atras de o privire, o atingere, un compliment, curiozitate sau atentia la detalii. Si trebuie, intr-un timp scurt sa se transforme din acel barbat “virtual” pe care l-ai intalnit pe net (daca acesta e cazul), printr-un mesaj text sau prin telefon intr-un barbat pe care sa il poti simti (sa ii auzi vocea, sa ii simti respiratia). Si in definitiv, ar trebui impins de vointa sa faca un plan si sa duca relatia mai departe. Daca nu este suficient de interesat pentru a suna in avans si pentru a face un plan, nu este destul de interesat pentru a investi emotiile intr-o relatie. In schimb, telefoanele, e-mailurile, si mesajele text nu sunt mesaje adevarate. Nu te poate atinge, vedea, adora, sau cunoaste prin cuvintele unui ecran sau la telefon. La scurt timp dupa ce l-ai cunoscut, ar trebui sa descoperi ca este realizat in cel putin un domeniu al vietii sale.

De exemplu, daca a facut facultate, daca are o slujba buna sau o masina decenta. Daca a mostenit afacerea parintilor, a invatat cum s-a manevreze cu succes. Eforturile sale continua sa creeze noi oportunitati, noi abilitati sau noi castiguri. Desigur, daca progreseaza si nu da inapoi.

Nu ne plac persoanele care fac planuri de viitor pe care nu intentioneaza sa le aplice. Si desigur nici barbatii care ne transmit mesaje care sunt confuze si dificil de descifrat. Un barbat spune ce vrea si vrea ce spune. Si vorbele sale sunt urmate de fapte. Chiar daca nu ofera garantii, aproape mereu ne dorim ca relatia sa mearga intotdeauna inainte.

Cand esti “acolo’ pentru el, cand il sprijini emotional, desi nu ti-a cerut-o explicit, apreciaza lucrul asta? Te rasplateste cu o surpriza sau oferindu-ti bautura preferata (cat de mult te impresioneaza ca si-a amintit, nu-i asa?) Crezi ca ceea ce-ti ofera este la fel de important si de valoros ca ceea ce-i oferi tu? De exemplu, daca stai acasa sambata seara va face un program care sa fie placut de amundoi? Daca ai o problema te va ajuta?

Daca este tipul potrivit pentru tine va avea prieteni buni si-ti va placea cum se comporta cand este in preajma lor. Chiar daca este la bar, la o petrecere, sau la serviciu, esti convinsa ca este barbatul pe care il cunosti si il iubesti, si cand este langa tine si cand este departe de tine.

Ne dorim sa ne placa pentru ceea ce suntem. Chiar daca avem o zi proasta sau spunem ceva ce nu-i place, dragostea lui sa ramana neschimbata si parerea lui sa ramana aceeasi. Fereste-te de barbatul a carui parere se schimba de cate ori nu-i atingi asteptarile. Chiar daca este vorba de preferintele sexuale, ar trebui sa te simti libera sa-ti arati personalitatea fara a-ti fi frica ca vei pierde afectiunea lui. Un barbatul potrivit nu te va vedea niciodata rea si nu te va face sa ai o parere proasta despre tine. Chiar si in mijlocul certurilor, va fi capabil sa vada si lucrurile bune si rele din tine. De exemplu, nu va sta suparat dupa terminarea ciondanelii si nu va refuza sa te sune, sa fie dragut cu tine pentru ca ti-ai impartasit temerile cu el.

Daca este potrivit va cauta propriile solutii. Daca are o problema, va cere ajutorul celorlalti, va gasi resurse, va discuta se va duce la terapie, va face orice pentru a fi mai aproape de tine.

Nu te va lasa sa te intrebi unde este si ce face, nu te va lasa “atarnata” doar pentru a demonstra un punct de vedere, si nu te va face sa crezi ca trebuie sa dispari cateva zile pentru a recastiga puterea pe care ai avut-o candva. Cand se pune problema cine are grija de cine, cine ia deciziile si cine are ultimul cuvant, el este dispus sa negocieze… pentru ca, pana la urma, viata unui cuplu este un fel de “invoiala”,....parerea unora.

~DESPRE FEMEILE "DE FIRMA"~


Stim cu totii ca femeile nu se multumesc niciodata cu putin. Vor totul sau nimic! Se spune ca munca prea multa nu a omorat niciodata pe nimeni. Nu sunt sigura de valabilitatea acestei afirmatii. Din nefericire, moartea fizica nu este cea mai mare problema a omului modern. Acesta viseaza, inca de pe bancile facultatii, la ziua in care va sta tolanit in spatele unui birou din lemn masiv, semnand contracte pe banda rulanta, privind mandru spre peretele unde sta inramata poza sa anexata articolului intitulat "Cum am facut primul meu milion de dolari".

O femeie in acesta pozitie va fi cu atat mai mandra de ea insasi. Pe langa efortul depus pentru a excela in domeniul sau, aceasta a fost nevoita, in repetate randuri sa stranga din dinti pentru a face uitat ceea ce este evident... ca este femeie.

Este minunat sa te poti mandri cu toate acestea. Citind totusi printre randurile stralucitoare care povestesc despre oamenii de succes, nu poti evita sa te intrebi daca acestia au in realitate o viata fericita. Raspunsul nu poate fi unanim. Exista fara indoiala multe exceptii menite sa confirme regula. Cei mai multi insa au facut de multe ori sacrificii pentru a dovedi ca sunt cei mai buni. Oare aceste sacrificii au meritat?

Merita oare sacrificata iubirea, familia, respectul partenerului si al copiiilor de dragul carierei? Orice in viata se plateste si poate, doar poate, in acest caz pretul este mult prea mare, iar pierderea nu este nici macar comparabila cu dimensiunile contului in banca.

Si apare intrebarea cruciala,pentru "femeia de firma":Ce vreau eu de la un barbat?
Sa ma alinte. Sa ma descopere. Sa ma sculpteze. Sa aiba puterea de a fi barbat cand este nevoie dar si libertatea de a fi copil atunci cand se poate. Sa vada dincolo de aparente. Sa ma faca sa rad. Sa nu se impiedice in orgolii marunte. Sa nu plece capul jos. Sa fie fin in ironii, stabil in decizii, dur in hotarari. Sa stie care estie diferenta intre a proteja si a controla. Sa sa incerce sa nu o aplice pe ultima. Sa ii pese. Sa se manifeste. Sa nu cenzureze. Sa fie liber.
Pana la urma... stiu ce vor?
Femeile astea...greu de spus daca stiu sau nu ce vor...de fapt nu e greu, doar ca aceasta teorie este, ca mai toate de altfel, relativa. Pentru ca desi in fiecare clipa ne confruntam cu tot felul de situatii si conjuncturi care dezvaluie tot atatea caractere si personalitati, mai puternice ori mai slabe, mai ambitioase sau mai indiferente, mai visatoare ori mai pragmatice, mai hotarate sau mai putin decise...cu toate acestea (sau poate tocmai de aceea) nu putem spune ca stim sau nu ce vrem...nu ne putem imparti in: femei care stiu ce vor si femei care nu stiu ce vor...pentru ca, pana la urma, toate vrem ceva intr-o anumita clipa: vrem sa fim iubite, rasfatate, ascultate, respectate...vrem cariera, familie...vrem cariera si familie...vrem din toate cate putin... dar clipa aia trece...si dupa ea vine o alta clipa...In esenta, viata nu este altceva decat o insiruire de clipe... fiecare cu parametrii ei, oricat de perceptibili ar fi acestia...si care tocmai pentru ca sunt parametri se schimba de la o clipa la alta...si noi o data cu ei...si ceea ce azi ne place in clipa urmatoare s-ar putea sa nu ne mai placa sau sa ne placa (un pic) mai mult sau sa ne placa (un pic) mai putin...dar nu la fel...si ceea ce vrem acum, in clipa asta, deja nu mai e exact la fel...pentru ca a inceput o noua clipa... La prima vedere toate femeile par ca stiu ce vor. Fals. La un moment dat ajung sa fie nemultumite de ceea ce au si vor si mai mult. Nu conteaza ca este vorba de barbati sau orice altceva. Mai devreme sau mai tarziu nu le mai place ce au si cauta schimbarea. Risca si spera sa le fie mult mai bine decat le este in prezent, tocmai pentru ca ele “cred” ca stiu ce vor.
Nu-i asa ca de fiecare data cand intalnesti ceva spectaculos crezi ca este ceea ce vrei, doar ca daca a doua zi gasesti ceva si mai si iti schimbi parerea?Ce vor femeile? Nu cred ca femeile stiu ce vor! Sau, mai bine spus, nu poti raspunde clar acestei intrebari pentru ca femeile sunt femei si astazi vor “un barbat adevarat”, “o familie fericita cu doi copii sanatosi si un sot iubitor”, iar maine “plimbari in insule exotice”, “aventuri cu diversi actori sau fotomodele”... si lista poate continua la nesfarsit!
Cred ca cel mai potrivit raspuns este : FEMEILE VOR TOTUL. Important este ca, chiar daca isi doresc totul in viata, femeile nu sunt egoiste. Ele vor sa imparta acest TOT cu partenerul de viata, cu prietenii si copii lor. Haideti sa fim sincere: noua ne este bine atunci cand celor dragi noua le este bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu